Ana Sayfa Vergi 2020-Ocak, Şubat aylarına ait muhtasar SGK beyanları ne zaman bildirilecek?

2020-Ocak, Şubat aylarına ait muhtasar SGK beyanları ne zaman bildirilecek?

1025
0

Stopaj beyanını 3 aylık olarak verdiğimiz mükellefimiz normal şartlarda ocak ayı için aylık sgk ve muhtasar birleştiğinden ocak ayı aylık olarak verilecekti. Ancak bu işlem 01.03 uzatıldığından 2020 Ocak e-bildirge ayrı verilirse ocak muhtasarı nasıl ve ne şekilde verilecektir?

Ocak ve Şubat aylık olarak muhtasar ve sgk bildirgesi ayrı ayrı verilecektir.

01.03.2020 tarihine uzayan MUHSGK birleşiminde sistemde 3 aylık olup (işçisi olan) mükellef V2 den sgk primlerini verecek peki vergi dairesine vereceği MUHSGK’yı ocak ve şubat dönemlerini aylık mı verecek yoksa mart ayında vereceği MUHSGK beyanında 3 aylık şekli ile ocak şubat ve mart ödemelerini ilgili beyanda 3 aylık olarak verebilecek mi?

2020 Ocak ve Şubat ayı aylık olarak Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile sadece vergi kesintilerine ilişkin bilgiler beyan edilecek. (MUHSGK kod 1003A)


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Yılı Engellilik indirimi tutarları
Sonraki İçerikAGİ nasıl hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz