Ana Sayfa SGK 2020 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait 3 aylık muhtasar beyannamesi nasıl...

2020 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait 3 aylık muhtasar beyannamesi nasıl beyan edilecektir?

2020 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait 3 aylık muhtasar beyannamesi nasıl beyan edilecektir?

940
0

Prim Hizmet ve Muhtasar beyanname birleşik olarak verilmesi 01/07/2020 Tarihine uzamıştı. Haziran Muhtasar ve Haziran SGK bu durumda birleşik mi verilecek yoksa ayrımı beyan edilecektir?

2020/4-5-6 (3) aylık ve 2020 / Haziran ayın ait muhtasar beyanname ve Sgk bildirgesi ayrı ayrı verilecektir.

Muhtasar SGK beyannamesi 1 Temmuz 2020 ye ertelenmişti. Bu durumda muhtasar Sgk bildiriminin başladığı 1 Temmuz 2020 öncesi dönem ile ilgili olarak mali müşavirlerin sorumluluğu olmayacak mıdır? Yoksa sorumluluk beyannamenin başlayacağı 1 Temmuz 2020 ile ilgili değil midir?

Meslek mensuplarının sorumlulukları Mesleki sözleşmeyle belirlenmiştir.

MUH SGK bu işleme ilave bir yükümlülük getirmemektedir.

MUHSGK’nın kendisi başlı başına yüklüce bürokratik işlemler içermektedir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTOGG’un üretim tesisinin inşaatı başladı
Sonraki İçerikKöy muhtarlıklarından yapılan tomruk alımları için stopaj yapılacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz