Ana Sayfa Duyurular 2020 Haziran döneminde sanayi üretimi içindeki sektörlerin %58,6’sında üretim arttı

2020 Haziran döneminde sanayi üretimi içindeki sektörlerin %58,6’sında üretim arttı

614
0

Üretim ve Talebe İlişkin Son Gelişmeler

SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ

TÜİK verilerine göre aylık sanayi üretim endeksi (orijinal seri) 2020 yılı Haziran ayında yüzde 17,3 oranında artmıştır. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 oranında artış kaydetmiştir. Haziran ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 17,6 oranında artmıştır.

Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, takvim etkilerinden arındırılmış olarak, dayanıklı tüketim malı üretimi yüzde 13,4 ve enerji üretimi yüzde 8,2 oranında azalırken, dayanıksız tüketim malı üretimi yüzde 2,2, sermaye malı üretimi yüzde 0,4 ve ara malı üretimi yüzde 2 oranında artmıştır.

İmalat sanayiinde üretim Haziran ayında takvim etkisinden arındırılmış olarak yıllık yüzde 1 oranında artarken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeks bir önceki aya göre yüzde 19 oranında artmıştır.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinde artış gösteren sektörlerin sayısı 17 olmuş böylece toplam sanayi üretimi içindeki sektörlerin yüzde 58,6’sında üretim artmıştır. Bu sektörlerin üretim içindeki ağırlığına göre bakıldığında ise üretimi artan sektörlerin oranı yüzde 59,5 olmuştur.


Kaynak: Strateji ve Bütçe Başkanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSGK teşviklerini hangi hesapta takip etmeliyiz?
Sonraki İçerikE- Deftere tabi olan gerçek kişi faaliyetini kapattıktan sonra tekrar faaliyete başladığında e-deftere tabi olmalı mıdır? 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz