Ana Sayfa Dünya 2019’un 2. Çeyreğinde AB limanlarında %4 artışla 919 milyon yük taşındı

2019’un 2. Çeyreğinde AB limanlarında %4 artışla 919 milyon yük taşındı

652
0

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın uluslararası ticaret ve özellikle deniz taşımacılığı üzerinde büyük bir etkisi bulunmakta.

2019’un ikinci çeyreğinde, Avrupa Birliği (EU27) limanları, 2018’deki aynı çeyreğe göre yaklaşık % 4 artışla 919 milyon ton yük taşıdı.

AB limanları 2018 yılında toplamda 3,6 milyar ton yük taşıdı. Kuzey Denizi kıyısındaki Rotterdam, Antwerp ve Hamburg, AB’nin en büyük üç deniz kargo limanıydı. AB’nin en büyük 10 yük limanından beşi Kuzey Denizi’nde ve beşi Akdeniz’de bulunmakta.

Rotterdam, 441 milyon ton ile 2018’de Antwerp’in (212 milyon ton) iki katından fazla ve Hamburg’un (118 milyon ton) neredeyse dört katından fazla yük taşımıştır.

Rotterdam’da elleçlenen yükün üçte ikisinden fazlası (%69) yurtiçi taşımaydı ve Rotterdam’ın AB’ye ithalat merkezi olarak merkezi rolünün altını çizmiş oldu. Rotterdam’da elleçlenen yükün neredeyse yarısı sıvı dökme yüktür. Buna karşılık, Antwerp ve Hamburg büyük ölçüde konteyner yükünü elleçlerken, büyük konteynerler Antwerp’te taşınan yükün %51’ini ve Hamburg’da% 61’ini oluşturmaktadır.

(Avrupa Birliği (EU27) Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Finlandiya ve İsveç’ten oluşmaktadır.)


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200402-2?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fweb%2Fmain%2Fhome
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoronavirüs salgını kapsamında mevsimlik tarım işçileri ile ilgili tedbirler yayınlandı..
Sonraki İçerikKonut satış sözleşmeleri konusunda bilmem gerekenler neler?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz