Ana Sayfa Dünya 2019’da Belçikalıların %66’sı online alışveriş yapıyor

2019’da Belçikalıların %66’sı online alışveriş yapıyor

163
0

2019’da Belçikalıların %66’sı online alışveriş yapıyor

Belçika İstatistik Ofisi’nin (STATBEL) yayınladığı verilere göre, Belçika’da 2019 yılında İnternet erişimi olan hane halklarının payı %90’a yükselmiştir. Beş yıl önce hala %83’tü ve sadece 10 yıl önce %67’ydi.

İnternetten alışveriş yapan Belçikalıların sayısı artmaya devam ediyor. 2019’da Belçikalıların %66’sı online alışveriş yaptı, yani bir yılda 5 puanlık bir artış. Flaman vatandaşlarının %71’i geçtiğimiz yıl Brüksel ve Valon vatandaşlarının %60’ına kıyasla online alışveriş yaptı.

Gençler, yaşlılardan daha fazla online alışveriş yapıyor. 44 yaşına kadar nüfusun yaklaşık %80’i online alışveriş yapıyor. 45 ila 54 yaş arası kişiler için, pay hala %68. 55 yaş üstü erkekler kadınlardan daha fazla online alışveriş yapıyor.

E-devlet kullanımı artmaya devam ediyor. Belçikalıların %45’i herhangi bir kamu otoritesinin internet sitesi veya uygulaması hakkında bilgi aradı. %40’ı bir internet sitesinde veya uygulamada form doldurup gönderdiklerini söylüyor.


Kaynak: Belçika İstatistik Ofisi (STATBEL) / Link: https://statbel.fgov.be/en/themes/households/ict-usage-households
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBDDK hangi Bakanlığa bağlı olarak faaliyet göstermektedir?
Sonraki İçerik2020 E-İrsaliye Geçiş ve Kullanım Zorunluluğu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz