Ana Sayfa Vergi 2019 yıllık gelir vergisinden doğan stopaj alacağımızı vergi borçlarımıza mahsup edebilir miyiz?

2019 yıllık gelir vergisinden doğan stopaj alacağımızı vergi borçlarımıza mahsup edebilir miyiz?

793
0

Genç girişimci desteği olan bir avukatın vergi dairesinden stopaj alacağı vardır. Genç girişim desteğinden dolayı vergi çıkmamıştır. Yıllık gelir vergisi beyannamesi verdik. Geçmiş aylardan KDV borcu vardır. Ödeme emri geldi. Süremiz 15 gün. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Mükellefler İnternet VD sisteminden GEKSİS uygulamasından iade ve mahsup talep etmesi gerekir. Aşağıdaki linkde bulunan yazıyı inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/Mevzuat/Gelir-ve-Kurumlar-Vergisi-Iade-Talepleri-Gelir-ve-Kurumlar-Vergisi—14904

İşyeri Kira Geliri olarak geçmiş yıl, bu yıl ve bir miktar da gelecek yıla isabet eden kira karşılığında, toplu olarak 2019 yılında Kiracı dan senet alınmış ve senedin tamamı 2019 yılında tahsil edilmiştir. 2019 Kira Geliri (GMSİ) beyannamesinde tahsil edilen senedin tamamı mı beyan edilmeli yoksa geçmiş yıl + 2019 yılına ait kısım mı beyan edilmeli?

Geçmiş yıl ve 2019 yılı için tahsil edilen kira tutarı beyan edilir. 2020 ait olan kısım 2021 de beyan edilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBeyan sınırlarının altında kalan adımıza yatırılan stopajların iadesini alabilir miyiz?
Sonraki İçerikKiralık olarak verdiğimiz iş yeri için kiracı stopaj bildiriminde bulunmazsa biz beyannamemizde nasıl bildirim yapmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz