Ana Sayfa Vergi 2019 yılında işletme defterine tabi olup kapanışı yapılan gerçek kişi 2021 yılında...

    2019 yılında işletme defterine tabi olup kapanışı yapılan gerçek kişi 2021 yılında basit usule tabi açılış yapabilir mi?

    490
    0
    İktisadi işletmesi olmayan derneğim var. İşletme usulünden bilanço usulüne geçtiği için 2021 yılı için Yevmiye defteri tasdik edeceğim. Defteri Kebir ve envanter defteri dernek için tasdik zorunluluğu olmadığı söylendi. Yevmiye defterinin tasdiki zorunlu mudur?

    Dernek ve vakıflar VUK hükümlerine tabi değildir. Dernekler kanununa göre tutulan tüm defterler Noterden onaylatılır. (Yevmiye -kebir envanter dahil)


    31.05.2019 da kapanmış işletme defteri 2021 de basit usul olarak yeniden açılış yapabilir mi?

    GVK MADDE 46 son fıkra aşağıdadır.

    Gerçek usulde vergilendirilmekte iken işini terk eden mükellefler ile basit usulün şartlarını kaybedenlerden gerçek usulde vergilendirilmeye başlamadan önce işini terk eden mükellefler, terk tarihini takip eden yılın başından itibaren iki yıl geçmedikçe basit usule dönemezler.

    Bu hüküm, işin eş veya çocuklara devri halinde de uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAskerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihini geri çeker mi?
    Sonraki İçerikFinansal Hizmetler Güven Endeksi 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 2,7 puan artarak 164,2 seviyesinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz