Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2019 yılında BES kesintisi yaptığımız personelimize 2020 yılında tekrar kendileri sistemden çıksa...

2019 yılında BES kesintisi yaptığımız personelimize 2020 yılında tekrar kendileri sistemden çıksa dâhil tekrar BES kesintisi yapmalı mıyız?

666
0

7 tane 4-a SGK sigortalısı olan bir şirketiz. 2019 yılı Ocak ayında 45 yaş ve altı personelimize, yılbaşında bir devlet bankasından ZORUNLU BES KAYDI yaptırmıştık. Ocak, Şubat ve Mart aylarında 3 ay boyunca, aksamadan, aylık maaşlarından %3 kesinti yaparak BES hesabına yatırmıştık. Fakat BES yaptğımız personelimizin tamamı 3. ayın sonunda BES hesaplarını kapattılar. Bizde bir daha BES hesaplarına para yatırmadık. Bu yılda tekrar, şirket olarak, 4a ya tabi 45 yaş ve altı personelimiz için ZORUNLU BES hesabı açtırıp, onlar BES hesaplarını kapatana kadar maaşlarından BES hesaplarına % 3 yatırmamız gerekiyor mu?

2020 yılında Yeni girişleriniz var ise bu işler için zorunlu BES kapsamına dâhil olma kriteri olan 5-9 işçi sayısını dikkate alarak yararlandırmanız gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,25 oldu.
Sonraki İçerikKablo üretimi yapan bir firma geri kazanım beyannamesine tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz