Ana Sayfa Vergi 2019 yılında basit usule tabi mükelleflerin yıllık beyannamelerinde indirim tutarı yapabileceği kazanç...

2019 yılında basit usule tabi mükelleflerin yıllık beyannamelerinde indirim tutarı yapabileceği kazanç indirim tutarı ne kadardır?

691
0

Şubat ayı içerisinde vereceğimiz basit usule tabii mükellefler için 2019 yıllık beyannamede kazanç indirim tutarı ne kadardır?

  • Ticari kazançlarına yıllık 11.000 TL kazanç indirimi yapılır.
  • Genç girişimcilere ilişkin 75.000 TL’lik kazanç istisnasından yararlanabilirler (Bu istisna ile 11.000 TL’lik kazanç indiriminden birlikte yararlanılamaz)
  • Engellilik indiriminden faydalanabilirler.
  • Vergiye uyumlu mükelleflere sağlanan %5 oranındaki vergi indiriminden yararlanabilirler.

GİB SİTESİNDEKİ rehber için aşağıdaki linki inceleyiniz. https://www.gib.gov.tr/basit-usule-tabi-mukellefler-icin-rehber-ve-brosur-yayinlandi-2

 

Basit usule tabi mükellefler için stopaj mükellefiyeti zorunlu mudur?

Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin yanında çalışanlar için bordro düzenlenir bordrodan GV ve DV kesintisi yapılmaz.(GVK 64)

Bordroda hesaplanan SGK kesintileri ise Mükellef tarafından aylık olarak verilecek “Muhtasar Prim Hizmet Beyannamesi” ile beyan edilir.

Gelir Vergisi Kanunu’nun 64’üncü maddesine göre, hizmet erbabının safi ücretleri takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgari ücretin yıllık brüt tutarının %25’idir.

Takvim yılı içinde işe başlayan diğer ücret sahiplerinin vergi matrahı; yıllık diğer ücret matrahından, işe başlama ayı hariç tutulmak suretiyle, o yılın sonuna kadarki aylara isabet eden miktardır. Çalışanlar GV 118. maddesine göre İkametgâhlarının bulunduğu yerdeki VD müracaat ederek hesaplanacak vergiyi kendileri öder Gelir Vergisi Kanunu’nun 118’inci maddesine göre diğer ücretlinin vergisi; Öteden beri işe devam edenlerde yıllık verginin yarısı takvim yılının ikinci ayında (1-28 Şubat ) diğer yarısı ise sekizinci ayında (1-31 Ağustos), Takvim yılının birinci yarısı içinde işe başlayanlarda, yıllık verginin yarısı verginin karneye yazıldığı ayda, diğer yarısı takvim yılının sekizinci (Ağustos/) ayında, Takvim yılının ikinci yarısı içinde işe başlayanlarda ise verginin karneye yazıldığı ayda, ödenmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışma süresi hesaplanırken ara dinlenmeleri hesaba katılmalı mıdır?
Sonraki İçerikHafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz