Ana Sayfa Vergi 2019 yılında alınan binek otomobil için gider kısıtlaması uygulanır mı?

    2019 yılında alınan binek otomobil için gider kısıtlaması uygulanır mı?

    2019 Yılında alınan binek otolar için amortisman kısıtlaması yoktur. Eski yöntem devam edecektir.

    504
    0
    2019/12. aydan önce satın alınan binek otomobilde, amortisman ayırırken gider kısıtlamasına göre mi amortisman ayıracağız?

    2019 Yılında alınan binek otolar için amortisman kısıtlaması yoktur. Eski yöntem devam edecektir.


    Serbest meslek mensubu avukatın şahsına ait bir binek aracı var. Bu aracı serbest meslek faaliyetinde kullanmak istiyor. Bu durumda vergi dairesine dilekçe vererek aracın giderlerini serbest meslek gideri olarak defterine kaydedebilir mi? 

    Aracın deftere kaydedilmesi halinde giderleri yazılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİSMMMO Online Eğitim: KGK Bağımsız Denetçilik – Bağımsız Denetim 12 Şubat 2021
    Sonraki İçerikTarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Gıdada geleceğe yönelik riskleri indirmek için suyun daha az olduğu bir döneme gireceğiz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz