Ana Sayfa Muhasebe 2019 yılında 500 Bin TL üstü ücret geliri elde edenler gelir vergisi...

2019 yılında 500 Bin TL üstü ücret geliri elde edenler gelir vergisi beyannamesi verecek midir?

581
0

 2019 yılında tek işverenden alınan 500.000 TL’yi aşan ücretler için gelir vergisi beyannamesi vermemiz gerekecek midir?

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun Toplama Yapılmayan Haller başlıklı 86’ncı maddesinin 1/b hükmü gereği uygulama 1.1.2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.

b) (7194 sayılı kanunun 15 inci maddesiyle değişen bent; Yürürlük: 1.1.2020 tarihinden itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere 07.12.2019)Tek işverenden alınmış ve tevkif suretiyle vergilendirilmiş 103 üncü maddede yazılı tarifenin dördüncü gelir diliminde yer alan tutarı aşmayan ücretler (birden fazla işverenden ücret almakla beraber, birinciden sonraki işverenden aldıkları ücretlerinin toplamı, 103 üncü maddede yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı ve birinci işverenden alınan dâhil ücret gelirleri toplamı 103 üncü maddede yazılı tarifenin dördüncü gelir diliminde yer alan tutarı aşmayan mükelleflerin, tamamı tevkif suretiyle vergilendirilmiş ücretleri dâhil)

Şahıs firmaları çoğu zaman yapmış oldukları harcamalar veya almış oldukları ticari emtianın bedelini şahsi kredi kartları ile ödüyorlar. Bazen de resmi kasa hesaplarında yeterli bakiye olmuyor bu durumda gerek şahsi kredi kartları karşılığı veya kasanın yetersiz olduğu durumlarda 331 hesabı kullanmadığımız takdirde sermaye hesabı kullanmak dışında bir seçeneğimiz kalmıyor. Esasında firmaları işletme kredi kartı çıkarmaları ve resmi harcamaları bu kredi kartlar ile yapmaları konusunda uyarmamıza rağmen mükelleflerin yeterli ilgiyi göstermediklerinden dolayı bu konuda yeterince başarılı olamıyoruz. 131 veya 331 hesabı kullanmadığımız takdirde sermaye hesabı veya bunun dışında kullanmayı tavsiye edebileceğiniz başka hesap var mıdır?

GV mükellefleri 131-231 hesabı kullanamaz.

Mükellef şahsi harcaması ile ticari harcamalarını ayıt edecektir. Kasa ve sermaye hesapların kullanılmasından başka seçenek yok.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoronavirüs ile mücadele kapsamında hangi kamu bankası ne tür bir destek sunuyor?
Sonraki İçerikİşsizlik Ödeneği Ödemeleri Başladı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz