Ana Sayfa Vergi 2019 yılı için Veraset ve intikal vergisinde istisna tutarları nelerdir?

2019 yılı için Veraset ve intikal vergisinde istisna tutarları nelerdir?

2019 yılı için Veraset ve intikal vergisinde istisna tutarları nelerdir?

851
0

Veraset ve intikal vergisinde istisna tutarları nelerdir? (2019 için)

 

Veraset ve İntikal Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinde yer alan istisnalar aşağıda belirtilmiştir.

-Veraset yoluyla intikal eden ev eşyası ile murise ait kişisel eşyalar ve aile hatırası olarak korunan tablo, kılıç, madalya gibi eşyalar,

-Veraset yoluyla intikal eden malların, evlatlıklar da dahil olmak üzere çocuklar ve eşten her birine düşen miras paylarının (2019 yılı için) 250.125 TL’sı, eşin yalnız başına mirasçı olması halinde ise kendisine isabet eden miras payının (2019 yılı için) 500.557 TL’sı,

-Örf ve adete göre verilmesi gelenek olmuş hediye, cihaz, yüzgörümlüğü ve drahomalar (gayrimenkuller hariç),

– Bütün sadakalar,

– İvazsız suretle vaki intikallerin (2019 yılı için) 5.760 TL’sı,

– Para ve mal üzerine düzenlenen yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyelerin (2019 yılı için)

5.760 TL’sı,

vergiden istisnadır.

Yukarıda belirtilen istisna tutarları, 2019 yılı için geçerli tutarlar olup, bu tutarlar her yıl yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle dikkate alınmaktadır.


Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİki ortaklı limited şirkette, şirket müdürünün yetki süresi bitti. Yetki süresi uzatımı için toplantı çoğunluğu sağlanamazsa ne yapılmalıdır?
Sonraki İçerikVeraset ve intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz