Ana Sayfa Duyurular 2019 Yılı Defter Yönetimi ve Bilanço Esasına Geçiş Kılavuzu

2019 Yılı Defter Yönetimi ve Bilanço Esasına Geçiş Kılavuzu

791
0

2019 YILI DEFTER YÖNETİMİ VE BİLANÇO ESASINA GEÇİŞ KILAVUZU

Sisteme giriş yapıldığında aşağıdaki gibi gelen ekranda üst kısımda yer alan “************** adına işlem yapmaktasınız” ifadesinin altında, işlem yapılacak defterin dönemini gösteren bilgi yer almaktadır.

( Başlangıç Tarihi:01.01.2019 – Bitiş Tarihi: Devam Ediyor ) ifadesi 2019 dönemine ait defter üzerinde işlem yapıldığını ifade etmektedir.

Sağ üst köşede Vergi Kimlik Numarası bilgisi yanında defter türüne ait bilgi yer almaktadır. Aşağıda 2019 dönemi SMK defteri üzerinde işlem yapıldığı görülmektedir.

Defter-Beyan Sistemine giriş yapan kullanıcılar, 2018 dönemi defterine geçebilmek için sol menüde yer alan Sistem Yönetimi başlığı altında bulunan Defter Yönetimi butonunu kullanmalıdırlar.

Defter Yönetimi butonu tıklandığında aşağıda yer alan yıl ve defter seçimi bulunan ekran gelmektedir.

Buradan işlem yapılacak defterin yılı seçilir.

2019 dönemi defterine geçebilmek için 2019 yılı seçilerek işlem yapılmak istenen defterin yanında yer alan İşlem Yap butonu tıklanır. Aynı işlem 2018 yılına ilişkin defterleri seçmek için de yapılabilir.

İşletme Defteri satırında yer alan İşlem Yap butonu tıklandığında aşağıdaki ekran açılır.

Bu ekranda Varsayılan Olarak Ayarla butonu tıklandığında, bundan sonraki Sisteme girişlerde seçilmiş olunan yıl ve defter için direk işlem yapılabilir.

Deftere Geç butonu tıklandığında ise seçilmiş olan yıl ve deftere doğrudan geçiş sağlanır.

Aynı işlemler 2018 yılı içinde yapılabilir.

Bilançoya Geçiş Yap butonu tıklandığında ise aşağıdaki ekran açılır.

Yukarıda yer alan ekrandaki bilgilendirmeler dikkatli bir şekilde okunduktan sonra, Tasdik Makamı (Noterlik), Tasdik Edilen Defter, Tasdik Numarası ( Yevmiye Numarası) alanları doldurulur ve Onayla butonu tıklanır.

Bilançoya Geçiş işleminin tamamlanması için Sistem kullanıcıyı giriş ekranına yönlendirir. Sisteme tekrar giriş yapılarak, Defter Yönetimi ekranında İşletme Defteri yanında BİLANÇOYA GEÇTİ ifadesi görüldüğünde, mükellefin e-Beyanname programı aktif olmuştur.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBasit usule tabi olanların 2018 kayıtları hangi tarihe kadar girilebilir?
Sonraki İçerikPoşet satmayanlar beyanname verecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz