Ana Sayfa Muhasebe 2019 yılı Asgari Ücret Prim Desteğinden yararlanmak için hangi şartları sağlamalıyız?

2019 yılı Asgari Ücret Prim Desteğinden yararlanmak için hangi şartları sağlamalıyız?

1009
0

SGK’ya hiç borcu olmayan, aylık bildirgelerini ve ödemelerini düzenli veren, yurt içinde ticari mal-alıp satan bir şirketiz. Yıllardır aylık bildirge tahakkukumuzu alırken 5510 Sayılı Kanunu seçiyoruz ve buna göre 5 puanlık indirimimiz oluyor. Geçen sene ayrıca Sgk tahakkuk fişini aldıktan sonra bankaya öderken ekstradan indirimiz oluyordu ve biz bu indirim için herhangi bir başvuru yapmamıştık.

 

1- Bu indirimin 2019 yılı içinde 12 ay olarak yapılacağı duyuruldu diye biliyorum. Ama 2019/01 dönemi aylık primimizi öderken bankada bu indirimi göremedik. Bununla alakalı ne yapmamız lazım?
SGK’ya dilekçe mi vermeliyiz?

 

2- Yoksa aylık bildirgeyi ilk onaylarken 5510 sayılı yasayı seçmiştik ayrıca bunun yanında başka bir yasa daha mı seçmemiz gerekiyordu? İki yasa aynı anda seçilebiliyor mu?

 

2019 yılında uygulanacak asgari ücret desteği iş yerlerinin 2018 yılı Ocak ile Kasım dönemlerinde çalıştırdığı uzun vadeli sigorta kollarında tabi sigortalıların sayısına bağlı değişmektedir.

 

Ocak/2018 – Kasım/2018 Dönemindeki Ortalama Uzun Vadeli Sigortalı Sayısı Aylık Destek Tutarı Günlük Destek Tutarı (TL) 1 – 499 150,00 TL 5,00 TL 500 ve üzeri 100,80 TL 3,36 TL

 

2019 yılında işçi sayısı Ocak/2018 – Kasım/2018 dönemlerinden düşük olamaz!

2019 yılında asgari ücret desteğinden yararlanacak uzun vadeli sigortalı sayısının Ocak/2018 ve Kasım/2018 dönemlerinde bildirilen en düşük sigortalı sayısından az olmaması gerekir.

 

2019 yılından önce tescil edilen iş yerleri için belirlenen en düşük uzun vadeli sigortalı sayısının altında uzun vadeli sigortalı bildirimi yapılan 2019 yılındaki aylar için asgari ücret desteği verilmeyecektir.

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

2018 Ekim ayında açılan işyeri 2019 Ocak ayında Asgari ücret prim desteğinden yararlanabilir mi?

 

 

 

Apartman Görevlisinin Maaşı 2019 Asgari Ücrete Göre Ne oldu?

 

 

Emekli şirket ortağına yapılan huzur hakkı ödemesinden SGK primi kesilir mi?

 

 

Önceki İçerikPoşet satmayanlar beyanname verecek mi?
Sonraki İçerikOtel tesliminde kdv oranı 31.12.2018 tarihine kadar düşürülmüştü. Süre uzatıldı mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz