Ana Sayfa Duyurular 2019/4. Geçici Vergi Dönemi İçin Uygulanacak Yabancı Para Değerleri

2019/4. Geçici Vergi Dönemi İçin Uygulanacak Yabancı Para Değerleri

1733
0

İSMMMO – DUYURU – 31.1.2020

Değerli Üyemiz,

Vergi Usul Kanununun 280 inci maddesinde, yabancı paraların borsa rayici ile
değerleneceği ve bu hükmün yabancı para ile olan senetli veya senetsiz alacaklar ve borçlar hakkında da uygulanacağı belirtilmiştir.

Geçici vergiye tabi kazançların tespitinde yabancı paralar ile yabancı para cinsinden
olan alacak ve borçların bu hüküm dikkate alınarak değerlenmesi gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak değerlemede Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca geçici vergi döneminin kapandığı tarih itibariyle Resmi gazete de yayımlanan döviz alış ve efektif kurları esas alınacaktır.

283 Sıra No.lu VUK Tebliği uyarınca;
Kasadaki mevcut yabancı paralar efektif alış kuru ile;
Yabancı para cinsinden her türlü alacak ve borçlar ile yurt içi veya yurt dışındaki banka hesaplarında yer alan yabancı paralar döviz alış kuru ile değerlenecektir.
2019 Yılı DÖRDÜNCÜ geçici vergi dönemi sonunda (31.12.2019) yapılacak değerlemeler için yabancı para değerleri aşağıdadır.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Saygılarımla,
Yücel AKDEMİR
İSMMMO Başkanı


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGİB portalından düzenlenecek dövizli faturalarda Kur belirtilmeli midir?
Sonraki İçerikE-Defterlerini 3’er aylık dönemlerde bildirmek isteyen mükellefler nereye başvuru yapmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz