Ana Sayfa SGK 2019/4. Dönem geçicide biten yıllara sari inşaatın kar-zararını geçici beyanında bildirecek miyiz?

2019/4. Dönem geçicide biten yıllara sari inşaatın kar-zararını geçici beyanında bildirecek miyiz?

606
0

İnşat işlerinde çalışan işçiler ayda 7 gün çalışıyor sigorta girişlerinde kısmı süreli çağrı üzerine diye her hangi bildirim yapılmamış. Aylık 24 gün eksik gün bildiriminde bulunuyoruz neden olarak hangi kodu belirtmeliyiz?

Puantaj kaydı 07

 

İzmir’de olan inşaat işleri ile iştigal eden ve çeşitli illerde taşeronluk yapan mükellefimizin alt işveren numarası ile SSK bildirgeleri düzenlenmekteydi. Yeni sistemde MUHSGK beyanları merkezden mi verilecektir? Yoksa her il için ayrı muhtasar mükellefiyeti açtırabilir miyiz? (ücret ödemeleri merkezden yapılmaktadır.) Erteleme aşamasında Amasya ve Bursa illeri için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Ücretler merkezden ödeniyor ise merkezin bağlı olduğu yer vergi dairesi yetkili vergi dairesi olup bildirimler buraya yapılmalıdır. Konu ile ilgili olarak İSMMMO Web sayfamızda detaylı bilgi içeren duyurumuz bulunmaktadır.

 

Daha önceki yıllarda başlamış fakat 2019’da biten yıllara yaygın inşaatla ilgili kar/zarar beyanını 4.dönem geçici vergide mi yapmak lazım, kurumlar vergisi beyannamesinde mi? Kurumlarda yapmamız gerekiyorsa 4.dönem geçici ile kurumlar arasında % 10 u aşan oranda fark çıkacaktır. Sizce doğru işlem nedir?

Geçici vergi beyannamesi verilmez. Yıllık KV beyannamesi verilir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNorveç’teki Şirket Türlerine ilişkin Genel Bilgiler
Sonraki İçerikAğaç ve Orman Ürünleri Fire ve Randıman Oranları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz