Ana Sayfa Ekonomi 2018 Yılında Bütçenin Sektörel Dağılımı Nasıl Olacak?

    2018 Yılında Bütçenin Sektörel Dağılımı Nasıl Olacak?

    2767
    0

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, hazırlanan 2018 yılı Bütçe Tasarısı’nı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmek üzere yolladı. Buna göre; 2018 bütçesinin sektörel dağılımının detayları şu şekilde:

    Bütçede en çok kaynak aktarımı ulaştırma alanına yapılacaktır. Ulaştırma alanına 25,5 milyar TL’lik kaynak aktarımı yapılması öngörülmektedir.

    Toplam bütçenin yaklaşık %17’lik kısmı ise eğitim harcamaları için ayrılmıştır. 2018 yılı içerisinde eğitime 14,3 Milyar TL ödenek ayrılması beklenmektedir.

    Toplamda 85,1 Milyar TL olan kaynağın 10,1 milyar TL’si ise tarım sektöründeki yatırımlar için ayrılırken; 8,5 milyar TL’si sağlık harcamaları için ayrıldı.

    Ulaştırma, eğitim, tarım ve sağlık haricindeki diğer yatırımlar için ise bütçeden 26,8 milyar TL’lik kaynak ayrılmıştır.

    Kaynak: Maliye Bakanlığı-2018 Bütçe Sunumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2018 Yılının Merkezi Bütçe Tahmini Nedir?
    Sonraki İçerikToyota Dizel Otomobil Üretimini Durduracak!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz