Ana Sayfa Vergi 2018 yılına satış faturası düzenlenen ancak fiilen sevk edilmeyen ürünlerin faturası iptal...

2018 yılına satış faturası düzenlenen ancak fiilen sevk edilmeyen ürünlerin faturası iptal edilebilir mi?

793
0
2018 yılına satış faturası düzenlenen ancak fiilen sevk edilmeyen ürünlerin faturası iptal edilebilir mi?

2018 yılına ait düzenlemiş olduğumuz iki adet mal satış faturasını, ürünlerin fiili sevkinin yapılmadığı için iptal etmemiz gerekmektedir.
(Fiilen sevk edilmeyen ürünler 2018 döneminde sayım ve tesellüm fazlası olarak işlem yapılıp stoklardan çıkılmış) KDV Kanunun 35. Maddesinde “değişikliğin vuku bulduğu dönem içerisinde düzeltir” denmektedir.
Bu madde hükümlerinde göre 2018 yılına ait faturaları 2019/Mayıs döneminde iptal ederek 2018 döneninde beyan ettiğimiz KDV tutarını indirime konu edebilir miyiz?

Fatura düzenlediğiniz firma sizin firmanıza İADE faturası düzenlemesi gerekir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Önceki İçerikBasit usulde mükellefinin düzenlediği faturada KDV olur mu?
Sonraki İçerikŞirket Aktifindeki Taşınmazın Kamulaştırılması Sonucu Elde Edilen Kazanç İstisna Kapsamına Girer mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz