Ana Sayfa Muhasebe 2018 Yılına ait düzenlemiş olduğumuz sertifikalandırma hizmetinin iadesi 2019 yılında gerçekleşti. Nasıl...

2018 Yılına ait düzenlemiş olduğumuz sertifikalandırma hizmetinin iadesi 2019 yılında gerçekleşti. Nasıl muhasebeleştireceğim?

700
0
2018 Yılına ait düzenlemiş olduğumuz sertifikalandırma hizmetinin iadesi 2019 yılında gerçekleşti. Nasıl muhasebeleştireceğim?

Firmamız %100 Rus sermayeli, Türkiye’de kurulmuş bir tüzel kişiliktir. Sertifikalandırma hizmeti veren firmamız 2018 yılında yurt dışında ki bir firmaya fatura kesmiştir.
Ancak firma ödemesini yapmadığı için sertifikası iptal edilmiş ve firma buna istinaden 2019 yılında bize iade faturası düzenlemiştir.
Muhasebe mevzuatımız gereği bu işlemi nasıl muhasebeleştirebiliriz?

 

——————— / ———————-

610 (B)

120 (A)

——————— / ———————-

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Alış iadelerini hangi muhasebe hesabında takip etmeliyim?

Yurt dışından alınan hizmet faturasının iadesinde KDV hesaplanır mı?

Gönderimi kaybeden kargo firmasına tazmin faturasını kdv’li mi keseceğim?

 

Önceki İçerikBDDK Duyurusu
Sonraki İçerikTCMB Haftalık Repo İhaleleri tekrar başladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz