Ana Sayfa Duyurular 2018 Takvim Yılına Ait Gelirlerin Bildirilmesine İlişkin Duyuru – KGK

2018 Takvim Yılına Ait Gelirlerin Bildirilmesine İlişkin Duyuru – KGK

779
0
2018 Takvim Yılına Ait Gelirlerin Kurumumuza Bildirilmesine İlişkin Duyuru

Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin (BDY) “Bildirimler” başlıklı 34’üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi uyarınca, denetim kuruluşları ve denetçilerin son takvim yılına ait gelirlerini Mayıs ayının on beşinci gününün sonuna kadar Kurumumuza bildirmesi gerekmektedir.

Denetim kuruluşları ve denetçilerin söz konusu yükümlülüklerini zamanında, tam ve doğru olarak yerine getirmeleri ve bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyleherhangi bir idari yaptırımla karşılaşmamaları adına aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir:

1) Bir takvim yılı içerisinde (örneğin 01.01.2018-31.12.2018 tarihleri arasında)  bağımsız denetim sözleşmesi imzalamış olan denetim kuruluşları ve denetçiler gelir bildiriminde bulunmalıdır.

2) Bir takvim yılında KAYİK denetimi üstlenip şeffaflık raporu yayımlayan ve söz konusu şeffaflık raporunda son takvim yılına ait gelirlerine yer veren denetim kuruluşlarının da gelir bildiriminde bulunması gerekmektedir.

3) Son takvim yılına ait gelirler bildirilirken;

  • Bağımsız denetim faaliyetlerinden,
  • Diğer denetim faaliyetlerinden,
  • Defter tutma hizmetlerinden,
  • Danışmanlık hizmetlerinden,

kaynaklanan gelirler ayrı ayrı gösterilmelidir.

4) Tahsil edilip edilmediğine bakılmaksızın, denetim kuruluşları ve denetçiler, bir takvim yılı içerisinde gerçekleştirdikleri yukarıdaki faaliyetlerinden kaynaklanan gelirlerini bildirmelidir.

5) Bildirimler, Mayıs ayının on beşinci gününün sonuna kadar (özel hesap dönemi kullananlar açısından hesap döneminin kapandığı ayı takip eden beşinci ayın on beşinci gününün sonuna kadar) Sözleşme Bilgi Girişi Sisteminde (SBG) yer alan “Gelir Bildirimi” menüsü üzerinden elektronik ortamda yapılmalıdır.

Önemle duyurulur.

 

 

 


Kaynak: KGK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTahsilat amaçlı kullandığımız ödeme kaydedici cihazların entegrasyon zorunluluğu var mıdır?
Sonraki İçerikE-Fatura iptal portalından temel faturanın iptalinin süresi var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz