2018 Oscar Gecesinden Öne Çıkanlar

Her sene olduğu gibi bu sene de Oscar heykelciği peşi sıra çeşitli kategorilerde dağıtıldı. Kazanmasına kesin gözüyle bakılan Suyun Sesi filmi en iyi film dalındaki ödülün sahibi oldu.

Kazananların aşağı yukarı belli olduğu ödül töreninde,  kabul konuşmaları ve politik tavırlar geceye damgasını vurdu.

Törene ev sahipliği yapan Amerikalı komedyen Jimmy Kimmel, film yapımcısı Harvey Weinstein’nın, aralarında A sınıfı şöhretlerin de bulunduğu Holywood endüstrisi çalışanı pek çok kadına cinsel taciz olayına atıfta bulundu.

Ev sahibi Kimmel konuşmasının geri kalanında film endüstrisini suçlamaya devam etti ve film yapımcılarını “kadınlardan o kadar bir haberler ki, Kadınlar Ne İster adlı bir film yapıyorlar ancak filmin başrolünde Mel Gibson var” sözleriyle eleştirdi. Gibson eski kız arkadaşına şiddet iddialarıyla gündeme gelmişti.

filmiyle helkelciğin sahibi olan Frances Mcdormand geceye damgasını vuran bir konuşma yaptı ve aday olan bütün kadınları ayağa kalkmaya davet ederek

“Bayanlar ve baylar, etrafınıza bir bakın çünkü hepimizin anlatacak hikayleri, finanse edilmesi gereken projeleri var. Bunları partide ayaküstü konuşmayalım. Birkaç gün içinde bizi ofisinize davet edin veya siz bize misafir olun. Size hangisi uygunsa, sonrasında projelerimizi konuşuruz. Bu gece sizi iki çift kelamla başbaşa bırakıyorum bayanlar ve baylar. “Toplumsal kapsayıcılık” ” dedi.

Kenya asıllı siyahi oyuncu Lupito Nyong’o ve Pakistan asıllı ouncu Nanjiani, gecede Trump yönetimine rağmen Amerika’da kalmak isteyen “hayalperestler”e selam göndererek, desteklerini iletti.

Kaynak: Independent.co.uk

Önceki İçerikİç Kontrollar Nedir?
Sonraki İçerikİç Kontrol Sistemi Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz