Ana Sayfa Ekonomi 2018 Bütçesi Emeklileri ve Kamu Personellerini Sevindirecek!

    2018 Bütçesi Emeklileri ve Kamu Personellerini Sevindirecek!

    1862
    0

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, hazırlanan 2018 yılı Bütçe Tasarısı’nı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmek üzere yolladı. Yeni yılın bütçe tasarısına göre emekli ve kamu personeli aylıklarında artış bekleniyor.

    2017 yılında emeklilere 209,6 milyar lira maaş ödemesi yapıldı. 2018 yılı için hazırlanan Bütçe Tasarısı’na göre; emekli aylığına yapılacak zamlar sonunda emeklilere yapılacak maaş ödemesinin 253,1 milyar TL olması bekleniyor.

    Emekli aylıklarının sosyal güvenlik bütçesi içindeki payı da yüzde 67,3’ten % 67,9’a çıkması bekleniyor.

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu görevlileri ve emeklilerin mali ve sosyal haklarında iyileşme olduğuna dikkat çekti.

    Ağbal sözlerine “Bu dönemde, emekli olan kamu görevlilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik. Her dönemde enflasyonun üzerinde maaş artışları verdik. 2018 de böyle bir yıl oldu. 2002 yılıyla bugünü karşılaştırdığımızda, en düşük memur maaşı enflasyondan arındırılmış şekilde reel olarak yüzde 94.6 oranında arttı. Net olan bir şey var, kamu görevlilerimiz bu dönemde enflasyonun üzerinde gelire kavuşmuş oldu. Aynı şekilde emekli aylıkları da bu dönemde reel olarak artış gösterdi. Gerek memur gerekse SSK emekli aylıklarında reel artış yaşandı. SSK emekli aylıkları reel olarak yüzde 98 oranında artmış oldu.” . diyerek devam etti.

    PERSONEL GİDERLERİ 24,1 MİLYON TL ARTACAK.

    2018 yılı Genel Bütçede personel giderlerinin ise bir önceki yıla göre 24,1 milyon TL artarak 213,9 Milyar TL olması öngörüldü.

    Kaynak: Maliye Bakanlığı- Bütçe Sunumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2018 Yılı Bütçesinde Savunmanın Payı Artıyor!
    Sonraki İçerikYapı Kooperatiflerinin İnşaat Ruhsatı Kooperatif ve Ortakları Adına Olması Durumunda da Muafiyet Sona Erer mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz