Ana Sayfa Ekonomi 2018 Bütçe Tasarısında Sağlık İçin Ne Kadar Kaynak Ayrıldı?

    2018 Bütçe Tasarısında Sağlık İçin Ne Kadar Kaynak Ayrıldı?

    3016
    0

    Sağlık harcamaları bir önceki yıl 110,9 milyar TL iken sağlık harcamaları için Genel Bütçede 15,9 milyon TL’lik bir artış öngörülerek sağlık harcamaları için 126,8 Milyar TL’lik bütçe ayrılmıştır.

    Bu artış ile sağlık alanındaki hizmetlerin kalitesinin artması hedeflenmektedir.

    2018 yılında toplam Genel Bütçenin %16,6’sı sağlık harcamaları için ayrılmasını öngören Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşın ilaç harcamaları için 29 milyar TL kaynak ayrıldığını belirtti.

    Ağbal, 2018 yılı bütçe tasarısında tedavi harcamaları için 54,2 milyar lira, aile hekimliği için ise 7 milyar lira kaynak ayrıldığını ifade etti.

    Kaynak: Maliye Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikÜzerinde Birden Fazla İmza Olan Evraklarda Damga Vergisi Alınır mı?
    Sonraki İçerikSGK, İş Hukuku Ve İşkur Güncel Uygulama Ve Teşvikleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz