Ana Sayfa Vergi 2017 Yılında Vergi Ödeyenlerin Parası Nerelere Harcandı?

    2017 Yılında Vergi Ödeyenlerin Parası Nerelere Harcandı?

    1533
    0

    2017 yılının bitmesine çok kısa bir süre kalmışken Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 2017 yılı bütçesinin ve yıl içerisinde alınan vergilerin nelere harcandığını açıkladı.

    2016 yılının son aylarında 2017 yılı bütçe tasarısı, vergi gelirlerinin 511,1 milyar TL olacağını öngörmekteydi.

    2017 yılının ilk 10 ayında 674,609 milyar TL bütçe geliri elde edilmiştir; bu gelirin yalnızca 87,914 milyon TL’lik kısmı vergi dışından elde edilmiş gelir iken 586,695 milyar TL’si vergilerden elde edilmiştir.

    Vergi gelirlerinin büyük bir kısmı ise Özel Tüketim Vergisinden elde edilmektedir. Gelir Vergisinden 108,905 milyon TL elde edilirken, ithalde alınan Katma Değer Vergisinden (KDV) 83,716 TL gelir elde edilmektedir.

    2017 yılının vergi ödeyenlerin parasının nereye harcandığıyla ilgili olarak yapılan ekonomik sınıflandırmada en büyük pay 249,266 milyon TL’lik kısmı cari transfer açığını kapatmak için kullanılmıştır.

    En çok harcama yapılan ikinci alan ise personel giderleri olmuştur.

    2017 yılı giderleri fonksiyonel sınıflandırmasına göre ise en çok ödenek Genel Kamu harcamaları ve Sosyal Güvenlik ve Sosyal Yardım harcamaları için kullanılmıştır.

    Kaynak: Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikFacebook TBH’yi Satın Aldı!!!
    Sonraki İçerikİklim Değişikliği 2007’den Beri ABD’nin 350 Milyar Dolar Kaybetmesine Neden Oldu!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz