Ana Sayfa Basından 2017 Yılı Ocak – Ağustos Aylarında Kadınların İşe Yerleştirme Oranı %41 Arttı!!!

2017 Yılı Ocak – Ağustos Aylarında Kadınların İşe Yerleştirme Oranı %41 Arttı!!!

1419
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2017 yılı Ocak-Ağustos döneminde İŞKUR tarafından 717 bin kişinin işe yerleştirildiğini ve işe yerleştiren kadınlarının oranının ise %41 arttığını ifade etti.

Kadına karşı iş dünyasında daha çok istihdam yaratmayı hedeflediklerini açıklayan Bakan, kadına karşı yapılacak her türlü ayrımcılığın da karşısında olduklarını ifade etti. Bakan, şu anda %33’e ulaşmış iş gücüne katılım oranına sahip olunduğunu ve doğum öncesi ve sonrası izinlerinin de Avrupa’dan daha yüksek oranlarda olduğunu söyledi.

Bakan Sarıeroğlu, 3 bin 77 kadının iş başı eğitim programlarından faydalandığını, 2 bin 367 kadının meslek edindirme kurslarına katıldığını, bin 91 kadın girişimcilik eğitimi aldığını, bin 633 kadının toplum yararına çalışma programlarına katıldığını bildirdi.

Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikFaktoring İşlemlerinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Ait Yönetmelikte Bazı Değişiklikler Yapıldı!!
Sonraki İçerikAGİ Hesaplanmasında Dikkate Alınacak Asgari Ücret Tutarı Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz