Ana Sayfa Duyurular 2002 Yılından Bu Yana 38 Bine Yakın Şehit Yakını, Gazi ve Gazi...

2002 Yılından Bu Yana 38 Bine Yakın Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Kamu Kurumlarında İstihdam Edildi

541
0

Bakan Selçuk: “2002 Yılından Bu Yana 38 Bine Yakın Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınımızın Kamu Kurumlarında İstihdamını Sağladık”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla, 274 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile devlet korumasından yararlanmış 926 gencin atama töreni gerçekleştirildi.

Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlıkta gerçekleştirilen Şehit Yakınları, Gaziler, Gazi Yakınları ile Devlet Korumasından Yararlanan Gençlerin Kamuya Yerleştirme Kura Töreni’nde yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek derecede büyük bir şeref, onur ve itibar olduğuna dikkat çekti.

Selçuk, “Hamdolsun bizler istiklalinden ödün vermeyen bir milletiz. Öyle olmaya devam edeceğiz. Güvenlik güçlerimizin terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadele de gazi milletimizin, 15 Temmuz ihanetine karşı sergilediği destansı direniş de bu mücadelemizin en güzel örneği. Bu anlamda tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizden Allah gani gani razı olsun.” diye konuştu.

2020 Atama Sayıları 1000’e Yaklaşacak

Şehit yakınlarının istihdam hakkını 1’den 2’ye çıkardıklarını anımsatan Selçuk, “Vazife malulleri ile terörden zarar gören sivil vatandaşlarımız da artık istihdam hakkından yararlanabiliyor. 2002 yılına kadar yalnızca 6 bin 315 vatandaşımıza istihdam hakkı sağlanmıştı. Hükümetlerimiz dönemlerinde istihdam hakkı kapsamını genişlettik. 38 bine yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdamını sağladık. Sadece 2019 yılında 2 bin 191 hak sahibimizin ataması yapıldı. Bugün kamu kurumlarımıza yerleştirilecek 274 kardeşimizle birlikte 2020 yılı atamalarının sayısı 1000’e yaklaşacak.” ifadelerini kullandı.

Şehit yakınlarına, gazilere ve gazi yakınlarına hizmet vermeyi “şerefli bir vazife” olarak addettiklerini belirten Selçuk, “Bunu hiçbir zaman bir siyasi propaganda aracı yapmadık, yapmıyoruz ve bundan da bir siyasi menfaat elde etmedik, etmeye de çalışmadık. Dolayısıyla ‘şunu verdik, şunu yaptık’ diye bir şekilde de hiçbir zaman vurgulamıyoruz. Fakat herkes bilmeli ki Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ve biz bu hizmetleri verdiğimiz sürece her daim biz şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin, gazi yakınlarımızın yanında olacağız.” dedi.

Selçuk, devlet korumasından yararlanmış gençlerin de atamalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “En değerli varlığımız gençlerimiz. Gençlerimiz aynı zamanda ülkemizin istikbali, dolayısıyla onları her türlü riskten korumak ve onların en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamak da bizim görevimiz. Şu zamanda en büyük risklerden birisi de dijital ortamda karşılaştıkları riskler. Biz de son altı ayda 587 dijital olarak tespit ettiğimiz zararlı içeriğe bakanlık kanalıyla müdahale edip, onları korumak için gayret ettik. İnşallah burada dijital içeriklere karşı yeni bir mekanizma da oluşturacağız. Yakında bunu da halkımızla paylaşacağız.” dedi.

Risk altındaki çocuklar için mobil ekipler oluşturduklarını belirten Selçuk, çocuk işçiliğiyle mücadeleden, eğitim hayatına katılıma kadar birçok hizmetin devam ettiğini söyledi.

Selçuk, 144 bini aşkın çocuğu öz ailelerinin yanında desteklediklerini belirterek, koruyucu aile ve evlat edindirme modellerini anlattı. Bugün itibarıyla 14 bin çocuğun da çocukevi, çocukevleri sitesi ve çocuk destek merkezi gibi kuruluşlarda bulunduğunu dile getiren Selçuk, çocuklara her alanda sahip çıkmaya devam ettiklerini bildirdi.

Gençlere Mezun Oldukları Alana Göre Atama İmkanı

Devlet korumasından yararlanmış gençlerin, devlet himayesinin bir göstergesi olarak atamalarını yapacaklarını anlatan Selçuk, bu gençlere mezun oldukları alanlara göre atama imkanı verdiklerini bildirdi.

2019 yılı Mayıs ve Eylül döneminde toplam 1714 genci kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdikleri bilgisini veren Selçuk, “Bu yıl ocak ayında ise 1147 gencimizin atamasını yaptık. Bugün yapacağımız 926 atama ile birlikte 2020 yılında 2 bin gencimizi kamuda göreve başlamış olacak. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Selçuk, böylece bugüne kadar devlet koruması altında yetişmiş yaklaşık 53 bini aşkın genci kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmiş olacaklarını söyledi.

Bugün özel sektörde de devlet korumasındaki gençlerin bulunduğunu hatırlatan Selçuk, “Bugün 4 bin 500 gencimiz özel sektörde şu anda. Gerek kamu gerek özel sektörde biz gençlerimizin istihdamını çok önemsiyoruz. Her konumda her durumda biz onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Öte yandan törende yaptığı konuşmada Selçuk, Türkiye’nin, Kovid-19 salgınıyla mücadelesiyle dünyaya örnek olduğuna da vurgu yaptı.

Bakanlık olarak toplumun her kesimini ilgilendiren hayati konularda görev ve sorumluluk taşıdıklarına vurgu yapan Selçuk, bu süreçte Sosyal Koruma Kalkanı’nı başlattıklarını anlattı.

6 Milyar Lira Sahiplerine Teslim Edildi

Selçuk, Kovid-19 dolayısıyla yapılan yardım ve desteklere ilişkin şu bilgileri verdi:

“Mart ayından bugüne Kovid-19’la mücadele kapsamında, Bakanlık olarak sağladığımız yardım ve desteklerin tutarı 24 milyar liraya yaklaşmış durumda. Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında, 6 milyonu aşkın haneye, hane başına 1000’er lira teslim ettik ve 6 milyar liraya ulaştık. Çalışma hayatına yönelik, çalışanlarımızı korumak adına Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, İşsizlik Ödeneği gibi başlıklar altında 18 milyar liralık kaynak aktarımını sağladık. En düşük emekli maaşını 1500 liraya yükselttik. Pandemi döneminde Sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakıflarımızın periyodik paylarını da yükselterek her ay yaklaşık yarım milyar liranın vakıflarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza ulaşmasını sağladık. Yine tüm il ve ilçelerde kamu görevlileri ve gönüllerin birlikte çalıştığı Vefa Sosyal Destek Grupları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmetlerimizi ulaştırmaya devam ettik.”

Bağışları Vatandaşlarımıza Ulaştırmaya Başladık

Bakan Selçuk, salgın sonrasında “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” yardım kampanyasının başlatıldığını anımsatarak, “Milletimizin teveccühüyle kampanyamıza vatandaşlarımız 2 milyar lirayı aşkın bağış yapmışlardı. Bu kaynakları da vatandaşlarımıza ulaştırmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk daha sonra 274 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ve 926 devlet korumasından yararlanan gençlerin atamasına ilişkin kura çekimini başlattı.

Törende, ataması gerçekleşenler duygusal anlar yaşadı.


Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 20.06.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeriye dönük yapılan girişlerde oluşan prim ödemeleri hangi hesapta takip edilmelidir?
Sonraki İçerikAnonim şirketlerin kurmuş olduğu adi ortaklık hangi tür şirket kategorisine girmektedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz