Ana Sayfa Çalışma Hayatı 20 Haziran’da kısa çalışma ödeneği biten firma 20 Haziran tarihi itibariyle kısa...

20 Haziran’da kısa çalışma ödeneği biten firma 20 Haziran tarihi itibariyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaya devam edebilir mi?

20 Haziran’da kısa çalışma ödeneği biten firma 20 Haziran tarihi itibariyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaya devam edebilir mi?

710
0

Kısa Çalışma, ücretsiz izin ve nakit ücret desteği ilgili bir ay daha uzatma yapıldı.

1- Kısa çalışmanın 1 ay daha uzatılması için kuruma yeni bir başvuru mu yapılacak?

2- Kısa çalışma süresi 20.06.2020 tarihinde biten bir firma için 21.06.2020-21.07.2020 tarihleri için uzatma işlemi yapılabilir mi?

3- Kısa çalışmaya son vermek için 07.06.2020 tarihinde kendi isteği ile sonlandıran firma faaliyete geçemediğinden yeniden 1 aylık kısa çalışma uzatma müracaatında bulunabilir mi?

4- Daha önce kısa çalışmadan faydalanan firma süre dolduktan sonra kısa çalıma yerine ücretsiz izin uygulamasından faydalandıra bilir mi?

  1. Uzama için başvuru istenilmemektedir. Ancak bu sözlü beyandır yazılı usul ve esaslar henüz yayınlanmamıştır.
  2. Hayır Haziran içinde biten kısa çalışma ödeneğinden sonra ayın kalan günleri fiili çalışma yoksa nakdi ücret desteği alabilir. 01.07.2020 ile 30.07.2020 arası kısa çalışma ödeneği alabilirsiniz.
  3. Evet 30 gün uzamadan yararlanır.
  4. Faydalanabilir.

Aynı ay içinde, farklı günlere denk gelmek koşuluyla hem ücretsiz izin ödeneğinden hem de kısa çalışma ödeneğinden yararlanırsak (örn. ilk 10 gün kısa çalışma ödeneği, sonraki 20 gün ücretsiz izin) eksik gün nedeni olarak “27 Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenleri mi yoksa “29 Pandemi Ücretsiz izin ve diğer nedenleri mi seçmeliyiz?

Ücretsiz izin olarak işçinize nakdi ücret desteği alıyorsanız 29 kod girilmelidir.

İşçinize sadece ücretsiz izin vermiş iseniz ve bu işçinin kısa çalışma ödeneği varsa 27 kod girilmelidir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİnşaat maliyet endeksi Mayıs 2020’de bir önceki aya göre %1,36 arttı
Sonraki İçerikYarışma programlarında verilen para ödüllerinin vergilendirilmesi ve belge düzeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz