Ana Sayfa SGK 2 Yıldır raporlu olan çalışanımızı raporlu olduğu süreler içerisinde işten çıkartabilir miyiz?

    2 Yıldır raporlu olan çalışanımızı raporlu olduğu süreler içerisinde işten çıkartabilir miyiz?

    731
    0
    Firmamızda çalışanlarından biri beyin kanamasından dolayı uzun süre yoğun bakım tedavisi gördükten sonra tedavisi bilinci kapalı şekilde evinde tedavisine devam edilmektedir. Bu duruma
    istinaden yaklaşık 2 yıldır bildirgelerini istirahat koduyla tahakkuk ettiriyoruz. Ailesiyle görüşüldüğünde işe dönüşünün çok zor olduğu bilgisi de ayrıca alınmıştır. Raporlu birinin normal durumda çıkışı yapılmaz. Böyle bir durumda işten çıkış yapabilir miyiz?

    4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/I’inci maddesine göre; işçilerin çalışma süresine göre en az 8 hafta ve en çok 14 hafta olan süreyi aşan sağlık nedeniyle tek seferde alınmış olan rapor süreleri, işçinin iş sözleşmesinin feshi sonucunu doğurmaktadır. Bu nedenle çıkışı yapılabilir.


    Personelimiz Günde 3 saat 15 Gün Fizik tedavi için yazı getirdi. Bu yazıya göre 15 günü 3 saatten hesaplayıp maaşından kesinti yapabilir miyiz? 

    Kişi o günlere ilişkin e-iş göremezlik alır ve sisteme düşen rapor işverence onaylanır ise bordroda ücret tanzimi SGK’nın rapor parasını ödeyecek şekilde tanzim edilir.

    Kalan çalışılan günlere ait sürede işveren tarafından ödenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDevlet hastanelerine malzeme satışı yapan firmalar e-fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikKendi bürosu olan mali müşavirler 4a kapsamında bir iş yerinde çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz