Ana Sayfa Duyurular 2 milyar 550 milyon liralık bitkisel üretim destekleri 18 Haziran’dan itibaren ödenmeye...

2 milyar 550 milyon liralık bitkisel üretim destekleri 18 Haziran’dan itibaren ödenmeye başlanacak

400
0

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 2 milyar 550 milyon liralık bitkisel üretim desteklerinin 18 Haziran’dan itibaren ödenmeye başlanacağını bildirdi.

Pakdemirli, Kilis programı kapsamında Valilikte bir basın toplantısı düzenledi. Pakdemirli, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katılımıyla Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı’nın açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Çiftçiler için beklenen müjdeyi ifade etmek istediğini belirten Pakdemirli, “Önümüzdeki haftadan itibaren bitkisel üretim desteklemesi ödemeleri de yapıyor olacağız. 2 milyar 550 milyon liralık bitkisel üretim desteklemesini ödemeye başlıyoruz.” dedi.

Pakdemirli, pamuk, ayçiçeği, koza, aspir, soya, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemelerini kapsayan söz konusu ödemelerin sertifikalı tohum ve organik gübre destek ödemelerini de içerdiğini kaydederek, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarına göre 18 Haziran’dan itibaren çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya başlayacağız. Böylece bitkisel üretim desteklerinin yüzde 80’den fazlasını da çiftçilerimize yılın ilk 6 ayında ödemiş olacağız.” diye konuştu.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSlovakya 2021 yılının Ocak-Mart döneminde 1,27 milyar Avro dış ticaret fazlası verdi
Sonraki İçerikKripto paralar hobi mi, yoksa gerçekten para mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz