Ana Sayfa Şirketler 18 Milyon Dolarlık Güneş Santrali

18 Milyon Dolarlık Güneş Santrali

1355
0

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) aralık sonunda yapacağı rüzgar enerjisi önlisans yarışmalarında yaklaşık 500 megavatlık projeleri bulunduğunu belirtti.

Ak, yatırım rakamlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Alaşehir 2 jeotermal enerji santrali (JES) ve Kızıldere 4 JES’i için 450 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Yatırıma başladık ama 2018’de hızlanacak. Güneş enerjisinde 18 milyon dolarlık bir santrali yapacağız. Öte yandan, Osmangazi Elektrik Dağıtım bölgemiz için 100-150 milyon dolarlık bir yatırım bütçemiz var ve onu tamamlayacağız. Akıllı yaşam sistemlerine de ayıracağımız miktarla Türkiye’deki yatırımlar için 2018 bütçemiz yaklaşık 700 milyon doları buluyor. Yurt dışında ise Pakistan’da kuracağımız 200 megavatlık güneş enerjisi santrali için 200 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Türkiye’deki jeotermal ve Pakistan yatırımımızı 2020 sonuna kadar tamamlayacağız.”

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBaşka Amaçlarla Alınmış Raporlar Engellilik İndiriminde de Geçerli midir?
Sonraki İçerikMesire Yeri Kira Yenilemesi İhalesiz Yapılabilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz