Ana Sayfa Duyurular 18 Haziran 2019 Tarihli Kira Sertifikası İhracına İlişkin Basın Duyurusu

18 Haziran 2019 Tarihli Kira Sertifikası İhracına İlişkin Basın Duyurusu

916
0
18 HAZİRAN 2019 TARİHLİ KİRA SERTİFİKASI İHRACINA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

T.C.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

BASIN DUYURUSU                                                                     17 HAZİRAN 2019

Yurtiçi tasarrufların artırılması, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla 19 Haziran 2019 valör tarihli TL cinsi sabit kira ödemeli Kira Sertifikası ihracı gerçekleştirilecektir. Kira sertifikası ihracı bankalara Doğrudan Satış yöntemi ile gerçekleştirilecek olup taleplerin 18 Haziran 2019 saat 14:00’a kadar Bakanlığımıza faks veya e-posta aracılığıyla iletilmesi gerekmektedir. Taleplere ilişkin form ekte yer almaktadır. Yatırımcıların Kira Sertifikasına ilişkin talebinin, programlanan ihraç tutarından fazla olması durumunda ihraç tutarı revize edilebilecektir.

Kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara, satış tutarları bilgisi 18 Haziran 2019 Salı günü İHS (T.C. Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi) vasıtasıyla T.C. Merkez Bankası tarafından iletilecektir.

İhraç edilecek kira sertifikasının özellikleri aşağıda yer almaktadır:

Yatırımcılar söz konusu kira sertifikalarına ilişkin bilgilere Bakanlığımız internet sayfasının Kamu Finansmanı>Yatırımcılar İçin Bilgiler>Kira Sertifikası (Kira Sertifikası) bağlantısında yer alan  “Kira Sertifikası Yatırımcı Kılavuzu”ndan ulaşabilecektir. Ayrıca, yatırımcılar söz konusu sertifikalarla ilgili sorularını e-posta yoluyla kaf.finans@hmb.gov.tr adresine iletebileceklerdir.

Kamuoyuna duyurulur.

Ek-Teklif Formu

 Kira Sertifikası Doğrudan Satış Teklif Formu

Teklif Tarihi 18/06/2019
Talep Eden Bankanın Adı:
Telefon:
Faks:
E-posta*:
Adresi:
Kira Sertifikası Yapısı Nominal Teklif Tutarı (TL)
TRD160621T17

Sabit Kira Ödemeli

Rakamla: Yazıyla:
“Kira Sertifikası Yatırımcı Kılavuzunda ve işbu ihraç duyurusunda yer alan hususlar çerçevesinde son teklif verme saatinden sonra teklifimizin Bakanlığımıza ulaşması durumunda teklifimizin geçersiz olacağını, ihraçta kazanmış olmamıza rağmen yükümlüğümüzü kısmen veya tamamen yerine getirmememiz durumunda bahsi geçen kılavuzda yer alan hususlar çerçevesinde sonraki 4 doğrudan satış ihracında yüzde 20 teminatla, söz konusu 4 ihraçta kazanılan tutarın ardından teminatın üzerine yatırılması gereken tutarın tarafımızca yatırılmaması durumunda ise sonraki ihraçlarda yüzde 100 teminatla katılacağımızı kabul ediyoruz.”
Yetkili İmzalar Yetkili İmzalar
Adı-Soyadı: Adı-Soyadı:
Ünvanı: Ünvanı:
İmza: İmza:

 Banka Kaşesi

Not: Islak imzalı teyit yazılarının 5 iş günü içerisinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.

İletişim Bilgileri:
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü
İnönü Bulvarı No:36 Emek Çankaya/ANKARA
Telefon : +90 (312) 204 70 60/63 91
Faks      : +90 (312) 204 71 45
E-Posta : kaf.finans@hmb.gov.tr
* Yetkili imza sahiplerinin e-posta adresleri.

 


Kaynak: Hazine ve Maliye Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerik2022 sayılı Kanun kapsamında aylık alan vatandaşın engel oranının %40’ın altına düşmesi halinde ne gibi işlemler yapılır?
Sonraki İçerikKDV istisnalı düzenlenmiş dövizli faturaya istinaden oluşan kur farkının faturasında KDV olacak mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz