Ana Sayfa Haberler 18 ay taksit uygulaması yürürlüğe girdi

18 ay taksit uygulaması yürürlüğe girdi

673
0
18 ay taksit uygulaması yürürlüğe girdi

Bazı ürünlerin satışında taksit uygulamasını düzenleyen ‘Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik uyarınca buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi vb. elektrikli eşya ve mobilya satışları için geçerli olan taksitlendirme süresi 18 aya çıkarıldı.

Ayrıca ile video, kamera, ses sistemi gibi elektronik eşyalar ve tablet bilgisayarlar ile fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan televizyon ve cep telefonu satışları için geçerli olan taksitlendirme süresi 6 aya kadar çıkarıldı.

Perakende işletmelerce yapılan basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışları için taksitlendirme süresi ise 4 aya kadar yükseltildi. Diğer kuyum satışları için ise taksitlendirme imkanı tanınmadı.

Düzenlemeden önce taksitlendirme süresi ses ve görüntü sistemleri ile fiyatı 3 bin lirayı aşan televizyon satışlarında 3 ay; bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar ve fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonu satışları için 6 ay ve fiyatı 3 bin liranın altında olan televizyon satışları için 9 ay olarak uygulanıyordu. Kuyum satışlarında ise herhangi bir taksitlendirme imkanı bulunmuyordu.

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için tıklayınız…

 

 


Kaynak: Resmi Gazete
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikYurtdışından getirip satacağımız yazılım programında stopaj ve kdv2 uygulanacak mıyız?
Sonraki İçerikTransit satışlar KDV beyannamesi ve B formunda bildirilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz