Ana Sayfa SGK 17103 sayılı SGK teşviki kapsamında işe alınan bir personel için faydalanabileceğimiz teşvik...

17103 sayılı SGK teşviki kapsamında işe alınan bir personel için faydalanabileceğimiz teşvik tutarları nelerdir?

1857
0

Şirketimizin SGK Teşvik Sorgulama sisteminde sigortalı yapacağımız personelin kimlik numarasını yazıp ve asgari ücretin üzerinde brüt maaşını 5.000 TL olarak girdiğimizde çıkan primin tamamı %100 teşvik kapsamında kalmaktadır. Ancak bu personelin SGK girişini yaptıktan sonra ve 17103 kapsamında henüz bildirge vermeden önce teşvikten faydalanacak sigortalı tanımlama ekranından sigortalıyı seçip 5.000 TL brüt maaş girip sorgula dediğimizde 2.943 TL brüt maaş ve onun primi teşvik kapsamında gösterilmektedir. Mesaj kısmında “Kazanç tutarı sigortalının işe giriş tarihinde geçerli olan asgari ücrete göre ve aylık kazanç alt sınırı ile üst sınırı arasındaki rakam üzerinden hesaplanmıştır.” şeklinde bir mesaj görüntülenmektedir. Ancak bildiğimiz bu teşvik Asgari ücrete kadar prim desteği sunmaktadır. Yine aynı teşvik kapsamında muhtasarda damga vergisinin de teşvik kapsamına girdiğini biliyoruz. Bunu da tevkifatlara ilişkin Damga Vergisinden ilgili damga vergisi teşvik tutarını düşerek yazacağız diye biliyoruz doğru mudur?

  • Destek tutarı Destek tutarı, işyerinin faaliyette bulunduğu sektöre göre farklı hesaplanacaktır.
  • İmalat veya bilişim sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde ilgili döneme ait günlük brüt asgari ücretin sigortalının prim ödeme gün sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere, ilave istihdam edilecek her bir sigortalının 7.848,00 TL’ye kadarki prime esas kazanç tutarı için ödeyecekleri tüm primler (1.103,63 TL ila 2.943,00 TL) ile 176,84 TL’lik damga ve gelir vergisi karşılanacaktır. (Toplamda 1.280,47 ila 3.119,84 TL)
  • Diğer sektörlerde faaliyet gösteren işyerlerinde ilave istihdam edilecek her bir sigortalı prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak tüm primler (1.103,63 TL) ile 176,84 TL’lik damga ve gelir vergisi karşılanacaktır. (Toplamda 1.280,47 TL)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTarımda İş Aracılığı Yönetmeliği
Sonraki İçerikNÜKLEER İHRACAT KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz