Ana Sayfa SGK 17103 kapsamında alınan personel teşvik dışındaki personel sayısında düşme olduğunda teşvikten faydalanmaya...

17103 kapsamında alınan personel teşvik dışındaki personel sayısında düşme olduğunda teşvikten faydalanmaya devam eder mi?

17103 kapsamında alınan personel teşvik dışındaki personel sayısında düşme olduğunda teşvikten faydalanmaya devam eder mi?

1216
0

İmalat sektöründe çalışan bir firmamda 17103 kanun kapsamında 3 tane işçi çalışmaktadır.

2018 ortalama işçi sayısı ise 21 kişidir. Ağustos/2019 döneminde teşvik kapsamında olmayan bir işçi işten çıkıyor ve ortalama işçi sayısı 20’ye düşüyor. 17103 Sgk kapsamında çalışan işçilerden 1 tanesi mi teşvik kapsamından çıkıp normal APHB kapsamına giriyor yoksa diğer işçilerde mi teşvikten faydalanmıyor?

Sigortalının işe alındığı yıldan bir önceki takvim yılında işyerinden Kuruma bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması 4447 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesinde yer alan destekten, maddede arandan diğer şartların yanı sıra, sigortalının işe alındığı yıldan bir önceki takvim yılında (Ocak – Aralık ay/dönemi) işe alındığı işyerinden bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması kaydıyla yararlanılabilecektir.

Ortalama sigortalı sayısı, sigortalının işe giriş tarihinden önceki takvim yılında işe alındığı işyerinden Kurumumuza bildirilmiş olan toplam sigortalı sayısının, aynı dönem aralığında Kurumumuza bildirim yapılmış ay sayısına bölünmesi suretiyle bulunacaktır. Sigortalıların, ortalama sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılıp çalıştırılmadığının tespiti sırasında, ortalama sigortalı sayısının küsuratlı çıkması halinde, yarıma kadar kesirler dikkate alınmayacak, yarım ve üzerinde olan kesirler ise tama iblağ edilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik27103 kapsamında işe alınan personelin teşviki, kapsam dışındaki personel işten ayrıldığında devam eder mi?
Sonraki İçerikAkaryakıt Pompalarına Bağlanan ÖKC’lerin Yeni Nesil ÖKC ile Değişim Zorunluluğu bulunmakta mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz