Ana Sayfa Çalışma Hayatı 17 Nisan 2020 sonrası işe girmiş bir personel nakdi ücretsiz izin desteğinden...

    17 Nisan 2020 sonrası işe girmiş bir personel nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

    17.04.2020 öncesi işe girişler için pandemi ücretsiz izne çıkıp ödeme (nüd) alabilir. 17.04.2020 sonrası işe girişliler için diğer ücretsiz izin uygulanabilir ve bu işçilerin muvaffakiyeti alınmalıdır.

    813
    0

    İşyerimizde 17 Nisan öncesi ve 17 Nisan sonrası işe girmiş yaklaşık 20 personel mevcuttur.

    İşlerimiz yarı yarıya düşmüştür. Çalışanlardan 17 Nisan 2020 öncesi işe girmiş 2 kişi ile 17 Nisan 2020’den sonra işe girmiş 3 kişiyi pandemi nedeniyle ücretsiz izne göndermek istiyoruz İşçilerin onayı alınmadan bu çalışanları işveren olarak ücretsiz izne gönderebilir miyiz?

    17.04.2020 öncesi işe girişler için pandemi ücretsiz izne çıkıp ödeme (nüd) alabilir.

    17.04.2020 sonrası işe girişliler için diğer ücretsiz izin uygulanabilir ve bu işçilerin muvaffakiyeti alınmalıdır.

    Doğum raporu biten kadın çalışan 6 aylık doğum sonrası ücretsiz izin hakkını kullanmıştır.

    Fakat covid salgını nedeniyle bir süre daha işe gelmek istememektedir. Bu durumda aylık sgk bildirgesinde eksik gün kodu hangisinin seçilse daha doğru olur?

    İşçinizin ücretsiz izin süresi dolmuş tekrar ücretsiz izin istiyor ise kod 21 eğer nüd alacak ise kod 28 olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBağımlı çalışırken aynı zamanda SMMM bürosu açabilir miyim?
    Sonraki İçerikİSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Ekimde 51.2’ye gerilemesine rağmen ihracat ikliminde ılımlı düzeyde güçlenmeye işaret etti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz