Ana Sayfa Çalışma Hayatı 16 Haziran’da biten kısa çalışma ödeneği desteğimiz için 1 Temmuz’a kadar nakdi...

16 Haziran’da biten kısa çalışma ödeneği desteğimiz için 1 Temmuz’a kadar nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir miyiz?

16 Haziran’da biten kısa çalışma ödeneği desteğimiz için 1 Temmuz’a kadar nakdi ücret desteğine başvuru yapabilir miyiz?

846
0

Kısa çalışma ödeneğimiz 21.06.2020 tarihinde sona erdi. Malumunuz Kısa çalışma ödenekleri 01.07.2020 tarihi itibariyle uzatıldı. Arada kalan 9 gün için İŞKUR’la görüşmelerimiz neticesinde ödeme yapmayacaklarını ifade ettiler. 9 gün için pandemi günlük ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz? Eğer yapabilirsek eksik gün kodu ne olmalı?

Haziran ayı kalan süre için NÜD başvurunda bulunabilirsiniz. Eksik gün kodu ise 29 olmalıdır.

Kısa çalışma ödeneği hak edişimiz 16.06.2020 tarihi itibariyle bitti. Yeni istihdam paketi kapsamında 1 aylık uzatma süresi 01.07.2020 de başlayacak. Haziran ayı ile ilgili eksik kalan 14 gün için (Temmuzda yararlanacağımız kısa çalışma ödeneği hak kaybına uğramadan) pandemi ücretsiz izin desteğinden yararlanabilir miyiz?

Haziran ayı kalan süreleriniz için NÜD başvurusu yapabilir ve eksik gün kodu olarak da 29 seçebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBir projede çalışan personelin, kendi işvereninin projeden ayrılması ve aynı projede çalışmak üzere yeni işverenin gelmesi hususunun personel nezdinde işveren değişikliği olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği
Sonraki İçerikBilirkişilere yapılan ödemelerin vergilendirilmesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz