Ana Sayfa Çalışma Hayatı 16 Haziran’da biten kısa çalışma ödeneği bitiş tarihi itibariyle 1 ay uzatılabilir...

16 Haziran’da biten kısa çalışma ödeneği bitiş tarihi itibariyle 1 ay uzatılabilir mi?

16 Haziran’da biten kısa çalışma ödeneği bitiş tarihi itibariyle 1 ay uzatılabilir mi?

1085
0

20 Mart- 19 Haziran tarihleri arası kısa çalışma ödeneği talebimiz kabul edildi. 1 Haziran’da İŞKUR’a 2 Haziranda işe başlayacağımıza dair dilekçe yolladım. İŞKUR işveren sayfasında kısa çalışma ödeme gün haziran ayı 18 gün yazıyor. Haziran SGK bildirgesinde 18 gün 18 kodu,12 gün normal çalışma olarak mı bildireceğim?

Doğru. Eğer işyerinizde 19 Haziran fiili çalışma başlamışsa; 18 gün kısa çalışma ödeneği 18 kod, kalan günler normal 4/a sigorta bildirimi yapabilirsiniz.

16/06/2020 tarihinde bitmesi gereken kısa çalışma ödeneği 1 ay daha uzatıldığı düşüncesiyle 2020/6. ay sgk bildirgesini 30 gün eksik gün 18 (KÇÖ) koduyla verdik. Nasıl bir düzeltme işlemi yapmak lazım. Düzeltme yapmasak, 16 Temmuz’a kadar KÇÖ uygulama yaptık desek olur mu?

Düzeltme yapmanız gerekmektedir. 16 gün kısa çalışma ödeneği 18, kod eğer çalışma olmadıysa NÜD başvurusu olabilirdi. (kod 29) ya da ücretsiz izin kod 27 olmalı.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşyeri merkezi ve şubelerinin e-defter kullanımı hak.
Sonraki İçerikEğitim ve Öğretim Desteği için tahsil edilen tutar için Bs formu verilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz