Ana Sayfa Muhasebe 15 Yıl 3600 gününü dolduran bir kişi kendi isteğiyle işten ayrılırsa kıdem...

    15 Yıl 3600 gününü dolduran bir kişi kendi isteğiyle işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir mi?

    1099
    0

    SSK (4A) statüsünde yıl ve prim gün koşullarını yerine getirmiş ancak yaşı beklemekte olan ve hali hazırda çalışmaya devam etmekte olan kişi işten kendi isteği ile ayrılması durumunda kıdem tazminatı alabilir mi?
    15 yıl ve 3600 gün şartını yerine getirmiş çalışan kendi isteği ile ayrılması durumunda SGK’dan yazı alarak mevcut iş yerinden kıdem tazminatı talep edebilir mi?

    Mülga 1475 Sayılı İş Kanunun yürürlükte bulunan 14. Maddesine istinaden, İstifa edilmesi halinde hangi şartlarda Kıdem tazminatı alınacağı konusunda en önemli ayrıntı İlk işe giriş tarihidir.

    15 yıl 3600 gün şartını yerine getiren ve kıdem tazminatı almaya hak eden çalışanların, 08.09.1999 tarihinden önce sigortalılık süresinin başlamış olması gerekmektedir.

    Yani Kıdem Tazminatı ödenmesine ilişkin şartlardan birisi 15 yıl ve 3600 gün sigortalılığın yerine getirilmesidir.

    Buna göre, 08.09.1999 tarihinden önce işe başlayan sigortalılar, adına emeklilik için sigortalılık süresini ve prim gün sayısını doldurup emekli yaşını beklemeleri halinde kıdem tazminatı ödenmektedir. 15 yıl ve 3600 gün sayısının aynı iş yerinde tamamlanması gerekmiyor.

    Bu süreler farklı iş yerlerinde tamamlanabilir.

     

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Çalışan bir kişi SGK ‘ dan 15 yıl 3600 gün prim doldurularak emeklilik yazısını kaç kez alınabilir?

     

     

     

    Sigortadan 15 yıl 3600 gün prim sayısını doldurduğuna dair yazısı çalışan kaç kez alabilir?

     

     

    Yaşlılık Aylığı Nedir? Nasıl Bağlanır?

     

     

    Önceki İçerikMalzemeli işçilik yapmak basit usule geçmeye engel mi?
    Sonraki İçerikSGK teşviklerinden faydalanmak için çalışan sayısı ne olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz