Ana Sayfa Vergi 1003B türünde muhtasar prim beyannamesi bildiriminde bulunan firmalar 1003A türünde beyanda da...

    1003B türünde muhtasar prim beyannamesi bildiriminde bulunan firmalar 1003A türünde beyanda da bulunmalı mıdır?

    659
    0

    MUHSGK beyannamesini kanuni süresinde verdim. Muhtasar Çıktısını ve tahakkuk fişini sistemden aldım. (İş yeri defter beyan sistemindedir.) Fakat SGK prim tahakkuk fişi ve sigortalı hizmet listesini hatalı diye vermedi. Hatayı bulup düzeltme yaparak sisteme gönderdim kabul edildi. Hatalı bir kişi için prim tahakkuku ve sigortalı hizmet listesinin çıktısını aldım. Şimdi Dört gündür ne yaptıysam kalan dokuz personelin sigorta hizmet listesini ve prim tahakkuk fişini alamıyorum. Her girişimde bir başka bahane bulup reddediyor. Ne yapmalıyım?

    Sistemde hangi hatayı veriyorsa onun nasıl düzeltileceği de yazmaktadır.

    Bir kişi düzeltti iseniz ve diğer kişilerin hizmet dökümünü alamıyor iseniz o kişilerin bildirimini onaylamadığınız anlamına gelmektedir. Sistemden giriş yapıp o işçilere ait bildirimi düzeltme olarak onaylayınız.

    Sgk Muhtasar Beyanname birleşmesi dolayısıyla beyannameyi Ücretlerin gizliliği sebebi ile 1003B formu ile beyan edeceğiz. Ücret dışında vergi kesintimiz bulunmamakta olup (kira stopajı-smmm stopajı) boşta olsa kesintilere ilişkin muhtasar beyanname vermemiz gerekiyor mu?

    1003B beyannamesi veren mükellefler 1003A formatının Boş beyanname olarak verilmemesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOtellerde ve restoranlarda çevre görevlisi veya çevre danışmanı bulundurma zorunluluğu var mıdır?
    Sonraki İçerik07252 Sayılı Teşvikten Yararlanan Sigortalılar MUHSGK Uygulamasında Tek Satırda Bildirilebilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz