Ana Sayfa Vergi 1003B kodlu muhtasar beyannamesini kimler verebilir?

1003B kodlu muhtasar beyannamesini kimler verebilir?

715
0

İstanbul mükellefimin çalışanı için sigorta bildirgesini gönderdim. Muhtasar beyannameyi 3 ayda bir veriyorduk şimdi muhtasarı da aylık mı göndereceğim yoksa üç aylık mı?

Muhtasar ise 3 aylık olarak MUHSGK 1003A formatı ile Nisan 26 sına kadar beyannamenin sadece Vergi bölümü doldurularak verilir. Çalışan sayınız 10 ve daha az olması devam etmesi halinde mart ayından itibaren MUHSGK 1003A formatın da SGK kısmı doldurularak aylık verilebilir.

Muhtasar için ise 3 aylık beyanname MUHSGK 1003A formatı ile SADECE vergi bölümü doldurularak verilebilir. Mükellefin İSTEMESİ halinde ÇALIŞAN SAYISI 1 KİŞİ İLE 10 KİŞİ Arasında olması halinde Birleştirilmiş Beyanname MUHSGK 1003A formatı ile Vergi ve SGK bilgileri doldurularak aylık olarak verilebilir.

 

Bugün 1003a ile defter beyan sisteminden bir mükellefe ait muhsgk beyannamesi verdim.

Ancak 1003b vermem gerekiyordu. Ne yapmam gerekiyor?

1003B sadece Muhtasar Beyannamelerini şirket adına aldıkları şifresi ile gönderen şirketler içindir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBasit usule tabiyim. Çalışana ödediğim ücret gider yazılır mı?
Sonraki İçerikBa/Bs, ÖTV dahil tutar mı bildirilecek?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz