Ana Sayfa Vergi 1003B kapsamında beyanname bildiriminde bulunan firmalar Mali Müşavir ile anlaşırsa 1003A kapsamında...

    1003B kapsamında beyanname bildiriminde bulunan firmalar Mali Müşavir ile anlaşırsa 1003A kapsamında bildirimde bulunabilir mi?

    455
    0
    Daha önce tam tasdik sözleşmesi olması sebebiyle ayrı bir şifre alarak 1003B beyannamesi veren bir mükellef yeni dönemde SMMM ile sözleşme yaparsa ve beyannameleri SMMM gönderirse 1003B için alınan şifrelerin iptal edilmesi ve vergi dairesine bildirim yapılması gerekir mi?

    1003B formatını ŞİRKET ADINA ŞİFRE almış olan mükellefler kullanır. 

    Bu mükellefler sadece ücretten kesilen vergileri ve SGK bildirgesindeki bilgiler beyan eder. 

    Diğer vergi kesintilerini ise 1003A formatındaki beyannameyi verirler. 

    1003A’da ücret ile ilgili bilgiler yeniden girilmez. 1003B kodlu beyannamenin YMM tam tasdiki veya SMMM sözleşmesi ile ilgisi yoktur. Müşteri kullanmak istiyor ise devam edilir veya kapatılır.


    Defter beyandan muhtasar sgk göndermek istediğimizde “SGK Bildirimleri” bölümünde AGİ tutarı girildiği halde “Vergiye Tabi İşlemler” bölümünde “Asgari Geçim İndiriminden Doğan Mahsup Edilecek Gelir Vergisi Kesintisi” tutarı girilmemiştir. Şeklinde uyarı almaktayız. Beyanname onaylanacak duruma gelmiyor. Ne yapmalıyız?

    Sigortalının bilgilerinin, SGK bildirimleri bölümünde birden fazla satırda yer almasının gerektiği durumlarda AGİ tek bir satıra yazılmalıdır. Gelir vergisi kesintisi ayrıştırılabiliyorsa ayrı ayrı, ayrıştırılamıyorsa tek bir satıra yazılarak beyanda bulunulmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnşaat Plastikleri Mal Grubu İhracatı Ocak – Kasım 2019 – 2020 Karşılaştırması Belirlendi
    Sonraki İçerikİBB: Deniz taksi üretimi başlıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz