Ana Sayfa Vergi 1003B formatında Muhtasar-prim beyannamesi gönderebilmek için vergi dairesinden şifre almalı mıyız?

    1003B formatında Muhtasar-prim beyannamesi gönderebilmek için vergi dairesinden şifre almalı mıyız?

    653
    0

    Muhsgk birleşmesinden dolayı bir mükellefim sgk kısmını 1003B’den göndermek istiyor. Ancak elektronik ortamda kendileri beyanname gönderme şartlarını henüz taşımadığı için gönderme yetkisi alamamaktadır. Meslek mensubu olarak 1003B den beyanname gönderim yetkimiz bulunuyor mu?

    1003B formatını ŞİRKET ADINA ŞİFRE almış olan mükellefler kullanır.

    Bu mükellefler SADECE ÜCRETDEN kesilen vergileri ve SGK bildirgesindeki bilgiler beyan eder.

    Diğer vergi kesintilerini ise 1003A formatındaki beyannameyi verirler.

    Büro işleten meslek mensupları müşterilerinin vergi kesintileri ve sgk bildirimleri için 1003A formatını kullanırlar. 1003B kullanmaz.

    Çalışan işçilere ait stopaj tutarlarını bu dönem 1003b muhtasar sgk ile bildirdik. Bunun dışında herhangi bir vergi kesintisine giren işlemimiz bulunmuyor. 1003’a muhtasarı boş veremeyeceğimizden dolayı vergi dairesine beyanname verilmeyeceğine dair dilekçe vermek gerekir mi?

    VD ile görüşünüz talep ederler ise veriniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde %9,70 iken, bu anket döneminde %10,15 oldu
    Sonraki İçerikHer yıl 200 asliye ceza mahkemesinin bakacağı dosya uzlaştırmacılar aracılığıyla çözüme kavuşturuluyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz