Ana Sayfa Vergi 1003B beyannamesi bildiriminde bulunan mükellefler 1003A beyannamesini boş da olsa bildirimde bulunmalı...

    1003B beyannamesi bildiriminde bulunan mükellefler 1003A beyannamesini boş da olsa bildirimde bulunmalı mıdır?

    1233
    0

    Özel şifre alarak 1003B beyannamesi veriyorum. Fakat ücretten kesintiler haricinde serbest meslek stopajı, kira stopajı vs. gibi 1003A beyannamesi vermemi gerektiren bir durum da mevcut değil. 1003B beyannamesi vermişken boş olsa dahi 1003A beyannamesi verilmesi gerekli midir?

    1003A ile beyan edilecek bir tevkifat yoksa verilmemelidir.

    Muhsgk tahakkukunu ilk defa 1003b olarak verdik. Ama KÇÖ 31 gün yazılacakken sehven 30 yazıldı muhsgk eğitiminden ögretilen gibi EBYN’den sgk bildirimi kutucuğunda aşağıdaki değişiklikten başka önceki bildirimim geçerlidir kutucuğunu işaretleyip doldurdum ama bu sefer e beyannameye onay verdiğimde “bir sistem hatası oluştu. Hata detayı, aynı bilgilerle kesilmiş bir başka tahakkuk var. İşleme devam edilemez.” uyarısı alıyorum, ne yapmam, nasıl düzeltmem gerekir, sgk’yı arıyorum; artık biz bakmıyorum o işlemler bizden alındı diyor, vergi dairesi telefona bakmıyor yasal süresi içinde düzeltmek istiyorum. Nasıl düzeltebilirim?

    Önce iptal sonra düzeltme vermeniz gerekmektedir. “Prim Ödeme Gün Sayısı”, ay/dönem içindeki çalışmaları tam olan için ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılmaksızın (ay/dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün olması dikkate alınmaksızın) 30 gün olarak sisteme girilmelidir. Bazı iş günlerinde çalışılmaması ve çalışılmayan günler için ücret alınmaması halinde çalışılmayan günler ayın kaç gün sürdüğüne göre ilgili ay/dönemdeki gün sayısından çıkartılarak prim ödeme gün sayısı belirlenecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİngiltere’de ekonominin ikinci çeyrekte %20,4 daralmasıyla çok sayıda perakende mağazası kapandı
    Sonraki İçerikİstanbul’da sıfır konut satışında düşüş ikinci elde artış oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz