Ana Sayfa Muhasebe 10 Yıldan fazla süredir şirket kayıtlarında görünen arazinin satışından elde edilen kazanç...

10 Yıldan fazla süredir şirket kayıtlarında görünen arazinin satışından elde edilen kazanç vergiden muaf mıdır?

605
0
10 yıldan fazla süredir şirket kayıtlarında görünen arazinin satışından elde edilen kazanç vergiden muaf mıdır?

Limited şirket 2008 yılında alınan arsanın satışı yapacaktır. Yalnız arsa 10 yıldan fazla elinde bulundurduğu için %100 vergiden muaf mıdır?

KVK 5. maddesine göre Madde metninde belirtilen şartların olması ile satıştan elde edilen kazancı % 50’si KV den istisna edilir. Keza KDVK 17. maddesi ile yine şartların olması halinde satış bedelinin tamamı için KDV istisnası uygulanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2 yıldan fazla şirket kayıtlarında bulunan taşınmazın satışında istisna var mıdır?

İki yıldan fazla firmanın aktifine kayıtlı taşınmazların satışları KDV beyannamesinin hangi bölümüne yazılır?

İkinci el araç alım satımı yapan mükellefler vergi mükellefiyeti olmayan kişilerden almış oldukları araçların satışında faturalarını nasıl düzenleyecektir?

 

 

Önceki İçerikFaizsiz Finans Denetim Standartları Taslak Metinleri Kamuoyu Görüşüne Açılmıştır (04.07.2019)
Sonraki İçerik7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu 13. Taksit Ödeme Dönemi Başladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz