Ana Sayfa Muhasebe 1 Temmuz itibariyle kimler e-İrsaliye kullanmak zorundadır?

1 Temmuz itibariyle kimler e-İrsaliye kullanmak zorundadır?

1 Temmuz itibariyle kimler e-İrsaliye kullanmak zorundadır?

622
0

Firmamız 01.07.2020 itibariyle e-fatura ve e-Arşiv fatura uygulamasına geçmiştir. Firmamız çelik profil ve çelik sac alım satımını ve ayrıca çelik konstrüksiyon işleri yapmaktadır. Bu durumda firmamız e- irsaliye uygulamasına da geçmek zorunda mıdır?

E-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı ; (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 25 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler 01.07.2020 Tarihinden itibaren e-İrsaliye kullanacaklardır.

Eti Maden İşletmeleri genel müdürlüğünce şirketimize 11.431,37 TL fatura kesildi. E-Arşiv fatura olarak kesilmesi gerekmez miydi?

Bahsettiğiniz kurumun özel durumunu bilemiyoruz. Normal şartlarda normal mükellefler için e-Arşiv fatura düzenlenmesi gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

1 Temmuz itibariyle e-İrsaliye uygulamasına kimler dâhil olacaktır?

2020 yılı ve takip eden yıllarda e-İrsaliye uygulamasına kimler zorunlu olarak dâhil olmalıdır?

Ürün teslimi esnasında düzenlenen e-faturalarda irsaliye yerine geçer ibaresi kullanmamıza rağmen e-irsaliye düzenlemeli miyiz?

Önceki İçerikHaziran ayında bir önceki aya göre hizmet sektörü güven endeksinde %8,5 artış oldu
Sonraki İçerikKKTC’de Mayıs 2020’de en yüksek artış %21.49 ile giyim ve ayakkabı ana grubunda gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz