Ana Sayfa Vergi 1 Temmuz itibariyle e-fatura uygulamasına dahil olan firma ne kadar süre kâğıt...

1 Temmuz itibariyle e-fatura uygulamasına dahil olan firma ne kadar süre kâğıt ortamda belge düzenleyebilir?

1 Temmuz itibariyle e-fatura uygulamasına dahil olan firma ne kadar süre kâğıt ortamda belge düzenleyebilir?

650
0

01.07.2020 itibariyle zorunlu olarak e-fatura geçenler için ilk geçiş ile ilgili olarak kaç gün eski sistem fatura kesme hakkımız var?

İlgili tebliğe göre; kâğıt belge düzenleme durumu aşağıda belirtilmiştir.

Bu Tebliğe konu e-Belge uygulamalarına dâhil olan mükellefler, uygulamaya dâhil oldukları tarihin içinde bulunduğu ayın (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7’inci günün) sonuna kadar, söz konusu belgeleri kâğıt ortamda da düzenleyebilirler. Ancak aynı işlem için e-Belge veya kâğıt ortamdaki belgelerinden sadece birinin düzenlenmesi gerekmektedir.

E-Belge uygulamalarına dâhil olunan tarihin ait olduğu ayın sonundan (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamaları için 7’nci günden) itibaren, belgelerin e-Belge olarak düzenlenmesi zorunlu olup, kağıt ortamda belge düzenlenmesi halinde Kanunda yazılı cezalar tatbik edilir.

01 Temmuz itibariyle e-fatura ve e-arşive geçen müşterimiz için mali mühür başvurusunda bulunduk fakat henüz elimize ulaşmadı. Bu durumda başvuru için nasıl işlem yapılması gerekiyor. Mali mühür olmadan başvuru yapabilir miyiz?

Mükellefiniz için mali mühür elinize ulaşmadıysa interaktif vergi dairesi üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜreticilere 651 milyon liralık destek ödemesi bugün başlıyor 10.07.2020
Sonraki İçerikŞartlı bağışın iadesinde veraset ve intikal vergisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz