Ana Sayfa Muhasebe 1 Temmuz 2020 itibariyle e-Fatura kullanımı zorunlu olan firmalar ne zaman e-defter...

1 Temmuz 2020 itibariyle e-Fatura kullanımı zorunlu olan firmalar ne zaman e-defter uygulamasına dâhil olur?

Hangi mükelleflerin E-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu vardır?

710
0

2018 ve 2019 Hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 5 Milyon TL’yi geçen mükellefler 01/07/2020 Tarihinde zorunlu olarak e-Faturaya geçmek zorundadır. Peki e-defter uygulamasına ne zaman dahil olur?

E-fatura için sorunuza göre 2018 veya 2019 brüt satış hasılatına bakılacak.

Brüt satış hasılatı 5 milyon ise 01.07.2020 yükümlülük itibariyle e- faturaya geçiyorsanız 01.01.2021 tarihinde e-defter uygulamasına geçilir.

22.05.2020 tarihinde iki şirketin birleşme işlemini gerçekleştirdik. Bu iki şirkette e-fatura/e-arşiv fatura kullanıcısıdır. Şimdi biz birleşilen şirkette 3 ay içinde e-fatura/ e-arşiv fatura kullanımına geçmek zorunda mıyız?

E-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu olan mükelleflerin; tam bölünme, birleşme (devralma şeklinde birleşme ve yeni kuruluş şeklinde birleşme) veya tür (nev’i) değişikliğine gitmeleri halinde devrolunan veya birleşilen tüzel kişi mükellefler ile tam bölünme veya tür (nev’i) değişikliği sonucunda ortaya çıkan yeni tüzel kişi mükellefler e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır. Uygulamalara geçme süresi hiçbir koşulda işlemin ticaret siciline tescil tarihini izleyen ayın başından itibaren 3 ayı geçemez.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİsteğe bağlı e-fatura kullanan mükellefler e-defter uygulamasına dâhil olmak zorunda mıdır?
Sonraki İçerikE-fatura kullanıcıları gümrük çıkış beyannamesi ile yurtdışına yaptıkları satışlar için e-fatura düzenlemeli midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz