Ana Sayfa Muhasebe %10 Stopaj indirimi hangi tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir?

    %10 Stopaj indirimi hangi tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir?

    %10 Stopaj indirimi hangi tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir?

    660
    0

    %10 kira stopaj indiriminden yararlanmak için 31.07.2020 sonra ödeme yapmamız gerekir. Fakat ağustos ayı için ödeme yapmazsak eylülde iki aylık ödeme yaparsak ağustos için yararlanabilir miyiz?

    Kararın yürürlük tarihi 31/07/2020 sona erme tarihi ise 31/12/2020’dir.

    Bu tarihler arasında yapılacak kira ödemelerinden % 10 GV stopajı yapılır.

    Eylül veya Ağustos’ta ödenmesi durumu değiştirmez.

    İş yeri kira stopajları Temmuz beyannamesinde %10 olarak dikkate alacağız?

    İş yeri kira ödemesi, 31.07.2020 tarihinden önce yapılmış ise stopaj %20 olarak hesaplanır. 31/07/2020 günü (Bu tarih dâhil) ve sonraki tarihlerde yapılmış ise Stopaj % 10 olarak hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMuhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular – SGK
    Sonraki İçerikHasılat esaslı KDV uygulaması nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz